Parin viikon loma takana. Oltiin isännän kanssa Korfulla Kerkirassa eli  Korfun kaupungissa. Siellä se odotettu kesä piileksi! Ensimmäinen viikko oli lähes tuskaisen lämmintä. Varjossa neljäkymmentä, auringossa hieman enemmän:

                                          

Mutta kuka käski olla varjossa; lämpöä sinne mentiin hakemaan! Merivesi oli hieman viileämpää. Eihän se paljoa vilvoittanut, mutta kasteli kyllä. Toisella viikolla koettiin sitten mahtava, lähes vuorokauden kestänyt ukonilma. Alkoi iltapäivällä ja jatkui lähes koko yön seuraavaan aamuun. Mahtavaa luonnon valoshowta ja se pauke! Kyllä sitä taas tunsi itsensä pieneksi. Ukkosen jälkeen sää muuttui puolipilviseksi ja lämpötila putosi kymmenisen astetta. Viimeisinä parina iltana täytyi jo turvautua pitkähihaiseen illalla.

                     

Tulipa käveltyä! Lähes joka päivä lähdettiin aamupalan jälkeen muutaman tunnin kierrokselle. Käytiin tutustumassa lähes kaikkiin kaupungin ja sen lähialueiden nähtävyyksiin. Museoita, raunioita, linnoituksia - vanhoja ja vielä vanhempia. Kiipeiltiin muureilla ja käyskenneltiin Monrepon puistossa.

                              

Käytiin juomassa frappea Listonilla, kaupungin ehkä kuuluisimmalla ravintolakadulla, joka reunustaa laajaa nurmikenttää.

                                 Oppaissa kerrotaan, että kentällä pelataan krikettiä. Ja pah! Kertaakaan en sitä nähnyt, vaikka olisin tahtonut! Pitäiskö valittaa matkatoimistoon harhaanjohtavasta markkinoinnista?

Vuokrattiin auto kolmeksi päiväksi. Ajeltiin saarta ristiin rastiin; käytiin mm. keisarinna Sissin palatsissa    Achileionissa

                                          

ja kiemurreltiin serpentiiniteitä vuoristossa, missä aukesi mahtavia näkymiä: merta, vuoria, metsiä, oliivipuita ja sypressejä

                    

Niin, ja poikettiinhan me vielä Albanian puolellakin. Päivän reissu, jonka pääkohde oli Butrintin antiikinaikaiset rauniot.

                        

Kaupungissa oli mielenkiintoista seurata katukoirien käyttäytymistä, kuin suoraan Rauhoittavat signaalit   -kirjasta.

                       

Kiva reissu, mutta oli kiva tulla takaisinkin. Syksy näyttää ottaneen harppauksen tämän kahden viikon aikana. Ulkonahan alkaa näkyä ruskaa! Ja ensi viikonloppuna käydään sitten MM-kisoja agilityssä. Syy, miksi lähdimme matkaan syyskuun ensimmäisellä viikolla emmekä vasta seuraavalla. First things first!

Ja vielä yksi kuva kaupungista: