Oltiin isännän kanssa reissussa. Käytiin tuossa naapurikaupungissa, Tukholmassa. Perjantaina lähtö, paluu tänään. Gabriella  oli täynnä pikkujoulujuhlijoita. Meno laivalla  normaalia vauhdikkaampaa. Ainakin tonttuja tuntui olevan liikkeellä joukoittain. Tonttu - tonto: tuli vaan tällainen mielleyhtymä. On meinaan tullut katsottua jonkin verran Serranoja.

Talvi oli tullut Tukholmaan päivää aiemmin kuin Helsinkiin. Kaupunki oli  vielä aamulla puhtaan valkoinen ja pikkupakkanen sai viimeisetkin unenrippeet silmistä. Mentiin bussilla keskustaan ja vanhan tavan mukaan käveltiin sieltä Vanhan kaupungin halki takaisin laivalle. Välillä poikettiin kahvilla ja matkan varrelle osuneisiin pikkukauppoihin. Hemppalat kierrettiin kaukaa. Niitä tuli aikanaan kierrettyä riittävästi tyttöjen kanssa. Käytiin jopa yhdessä museossa tutustumassa keskiaikaiseeen Tukholmaan. Että ihan kulttuuriakin!

Pikkuisen naatti olo. Valvottiin molempina iltoina pikkutunneille. Viihdyttiin sen verran hyvin yökerhossa ja tanssilattialla. Minkäs sille mahtoi, kun soittivat sellaista musiikkia. Ihan tuli mieleen seiskytluvun alkuvuodet ja kirkonkylän limudisco. Jytää ja purkkaa! Pärjättiin hyvin isännän tanssitaidoilla: hidasta, nopeaa ja valssia. Näistä viimeisin jäi tanssimatta. Eivät soittaneet ensimmäistäkään.

Oottelen parhaillaan Tabea kotiin. Tyttö oli tänään näyttelyssä Jyväskylässä.Tuliaisena jälleen varaserti. Keli on melkoinen. Vähän kauhistutti, kun kuulin keliennusteet. Olis pitänyt itse olla ratin takana. Mutta kyllä se Mimmikin pärjää. Mukana Jantsu kartanlukijana. Lisäksi Riesa, Etta-emo ja Lola-sisko. Ovat tehneet matkaa jo kuudetta tuntia. Soittelevat välillä, että vielä ollaan tiellä ja kunnossa. Hyvä niin.