Arvatkaa, miltä tuntuu, kun huomaa, että tuntien ja tuntien ja vielä kertaa tuntien tuhertaminen on hävinnyt bittitaivaaseen? Pöytäkone alkoi temppuilla tuossa syksyllä, juuri ennen marraskisoja. Tieteskin. Se  näytti vetävän viimeisiä, mutta kuin ihmeen kaupalla, onnistuin pelastamaan tärkeimmät tiedostot tikulle, ennnen kuin kone tilttasi. Että tuntui helpottavalta.

Niin kuin minulla ei olisi mitään muuta tekemistä, olen muutaman vuoden ajan pitänyt kirjaa, ensin ATD:n koirakoiden sitten myös borderterrierien agituloksista kautta maan. Hienoja ekseleitä, joissa oli väännelty ja käännelty tuloksia  Oli koirien tietoja, oli seuratietoja. Oli hylly- ja nollaprosentteja. Kuinka monta nollavoittoa bordereilla, kuinka monta palkintosijaa yleensäkin. Mikä oli ikäjakauma, sukupuolijakauma; tasoittain ja koottain. Luokkanousut ja avat. Kokonaisstarttimäärät kuukausittain ja vuositasolla. Aloittavien koirien määrät. Yms. ja vielä jotain muuta. Hienoja graafisia taulukoita. 

Ajattelin tuossa hetki sitten, josko jatkaisi nykertämistä. Viimeiset tulokset kun olin vienyt taulukoihin joskus kesällä. Vaan eipä löytynyt mistään noita tietoja. Vain tyhjä kansio. Ei mitään missään! Olikohan tuo nyt sitten merkki siitä, että olisi aika hankkia elämä ja lopettaa noiden nippelitietojen kartuttaminen? Tai sitten teen ensi vuotta varten entistä ehommat taulukkopohjat, jahka toivun tästä järkytyksestä. Hetken jopa ajattelin aloittaa alusta, mutta järki voitti tällä kertaa.