Tänään sitten käännettiin uusi lehti agilityn historiassa! Aloitimme Taben kanssa virallisen kisauran JAU:n jättikisoissa Hyvinkäällä.  Onneksi kuitenkin lämpöisessä hallissa, pakkasta kun oli lähes kaksikymmentä astetta!

Taben lähtönumero oli 29, eli startattiin noin puolessa välissä luokkaa. Kymmenisen koiraa ennen vuoroamme otin Taben häkistä ja aloin rauhoitella sitä. Tarkoittaa sitä, että syötin namia, minkä kerkesin ja teetin pikku temppuja. Punaiset silmänympärykset vaalenivat hieman ja sain Taben kiinnittämään huomion itseeni muiden suoritusten sijaan. Sisäänheittäjä yritti saada meidät siirtymään lähtöön edellisen koiran suoritettua kolme ensimmäistä hyppyä. Vetkuttelin, minkä pystyin. Lupasin kuitenkin olla kärppänä paikalla vuorollamme.

Asetin Taben lähtöön. Remmi pois. Katsekontakti. Paikka-käsky. Siirtyminen kakkoshypyn kohdalle. Lähtö-käsky, A ja putki. Tabe kulki hienosti! Seuraavana kepit. Hieno sisäänmeno, jonka jälkeen kepit vedettiin ulkokautta ohi. Kutsuin takaisin, Tabe kiersi A:n ja meni uudestaan putkeen. Taas hieno sisäänmeno kepeille ja ulkokautta ohi. Putkeen!!! Taisi mennä vielä uudestaankin, jolloin nappasin sen kiinni ja asetin keppien päähän. Tabe palasi kentälle minun kanssani. Teki nätit kepit, seuraavat hypyt ja keinun. Putkeen meno onnistui, kuinkas muuten. Seuraavat hypytkin taisivat mennä jotenkin (muistaakseni), putkeen meno onnistui jälleen, pituus sivuutettiin turhana hidasteena ja puomi muistaakseni löytyi ekalla yrityksellä. Tai toisella. Täytyy vielä tsekata nauhalta. Puomin jälkeen hyppy ja maali! Tuuletukset!

Positiivista: Tabe pysyi lähdössä, suoritti kontaktit mallikkaasti, teki itsenäisesti kepit (lopulta), irtosi ja kulki osan rataa käskyn alla! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Ja jäi hyvä fiilis!

Viikon kuluttua sitten Ahvenanmaalle! Sitä ennen pitäisi vielä treenata keppejä ja hioa kontakteja. Kisakokemusta ei voi treenata kuin kisaamalla, mutta luultavasti pidämme Ahviksen jälkeen pienen treenitauon ja vahvistetaan kontakteja. Tyttö on tällä hetkellä vähän epävarma, kun poistin namialustan kokonaan häivytyksen sijaan. Kun tuli kiire kisaamiseen.