Agilityä koko viikonloppu. Riesa kakkosissa, Tabe ykkösissä. Tietää pitkiä päiviä. Lauantaina oltiin Hämeenlinnassa, sunnuntaina Järvenpäässä. Ensimmäiset ulkokisat tänä vuonna. Vähän jännitti etukäteen, miten Tabe pysyy nahoissaan, tai lähinnä kentällä. Sen verran  tuntui muukin kuin esteet ja mamma kiinnostavan Tabea torstain treeneissä. Mutta pelko oli ihan turha, Tabe keskittyi agilityyn.

Hämeenlinnan eka startti sujui kymmenenteen esteeseen saakka tosi hienosti. Mutta kompastukseksemme tuli suora putki, jolta kääntö renkaalle. Tabe ampui putkesta sen verran vauhdikkaasti, että renkaaseen osuminen kävi mahdottomaksi. Joten kielto siitä. Ja eikun uudestaan putkeen. Niinhän sillä on tapana. Vauhti oli kova, vaan ei niin kova, kun normaalisti. Taisi odottamaton lämpötilan nousu viedä mehut tytöstä. Oli radan jälkeen melko naatti.

Ennen toista rataa käytin Tabea vesilutakossa kahlailemassa, ja niinpä olikin jo huomattavasti pirteämpi toisella radalla. Toisella radalla hylky tuli 16. esteellä. Taitaa olla ennätyksemme. Tosi se oli kolmas kielto, mutta kuitenkin. Kepit menivät hienosti, tein jopa takaaleikkauksen kepeille mennessä!

1241464688_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvaaja Juha Karimäki, [email protected]

Riesan radat olivat vauhdikkaita ja mallikkaita lukuunottamatta lähtöjä, joissa molemmissa varasti. Pitkästä päivästä huolimatta virtaa riitti!

Sunnuntaina jatkettiin. Aamulla heti Järvenpäähän ja Taben kanssa radalle. Eka startti palautti taas meikäläisen maan pinnalle. Tabe muistutti, jotta ei se niin helppoa ole. Videota katsottuani myönnän posket punottaen, että olishan sitä voinut ohjata vähän paremmin. Sitä se tekee, kun muutta ratasuunnitelmaansa juuri ennen lähtöä. Tabe pudotti ensimmäisen riman (ensimmäisen kerran pitkän kisauransa aikana), pujahti putken väärään päähän ja kadotti A:n jonka jälkeen loppuratakin oli aika sähellystä. Olin ihan eksyksissä;)

Toinen rata oli sitten jo mallikkaampi. Hylly tuli kolmesta kiellosta: ensin ohjasin esteen ohi ja kepeillä mentiin sisään toisesta välistä - kaksi kertaa. Kepeillä oli melko ahdas sisäänmeno, joten en ihmettele. Loppurata sujui taas sitten ihan ok. Kyllä se jo agilityä oli.

Riesan startit olivat vasta iltapäivällä, joten ehdimme käydä kotona välillä vaihtamassa koiria. Mimmi oli päättänyt, että häkki heilahtaa Riesalle välittömästi, jos poika karkaa lähdössä. Joten poju pysyi paikallaan ja teki kaksi mallikasta rataa. Ensimmäinen päätyi hyllylle, toinen palkintopallille. Hieno nollavoitto! Se oli ensimmäinen askel kohti kolmosia.

1241370861_img-d41d8cd98f00b204e9800998e