Pääsiäinenkin ohi tältä vuodelta. Mämmiä, lammasta, munia. Ja mökkeilyä. Vietettiin isännän ja Taben kanssa mökillä pitemmän kaavan mukaan eli mentiin sinne jo kiirastorstaina ja takaisin tultiin vasta tänään, toisena pääsiäispäivänä. Ellu-esikoinen ja Teemu olivat torstaista lauantaihin meidän seurassa, muuten oltiin kolmistaan.

Lumet olivat sulaneet jo lähes kaikkialta, vain siellä täällä pieniä pälviä. Meren jää näytti tummalta eikä yhtään houkutellut lähteä kokeilemaan sen paksuutta. Avantouinti kun ei kuulu meikäläisen harrastuspiiriin. Uinti kylläkin, mutta mieluimmin veden lämpö saisi ylittää kaksikymmentä astetta. Toista se oli ennen, kun uitiin lähes jäälauttojen seassa heti kun meri antoi myöden.

Aamuisen herättiin melkoiseen linnunlaulukonserttiin: lokkien kirkunaa, mustarastaan vihellystä, peipposen liverrystä, kyyhkyjen huhuilua. Ja paljon paljon muita laulajia, joiden laulu on toki tutun kuuloista mutta ornitologiset tietämykseni eivät riitä tunnistamaan  muita livertäjiä. Töyhtöhyyppiä, närhiä, punarinta, puukiipijä ja  eri tiasia - siinä vielä lisää lintuja. Ja laulujoutsenpariskunta, joka laskeutui lahdenpohjukkaamme levähtämään. Ensimmäisen kerran näin näitä lintuja meidän lahdella - kyhmyjoutsenia sen sijaan siellä pesiikin muutama pari.

          1239653290_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Enimmäkseen nautittiin keväästä mutta toki tuli siinä ajan kuluksi puuhailtuakin. Haravoitiin lehtiä, leikattiin omenapuut ja marjapensaat, siivottiin kuusiaitaa. Ja sitten saunottiin - joka ilta.

Mimmi sen sijaan urakoi agilitykentillä. Yhdeksän starttia neljän päivän aikana. Eikä ihan huonosti mennyt hälläkään. Chilin kanssa saivat kaksi nollarataa, joten SM-nollista puuttuu enää yksi. Ja Riesan kanssa sitten tehtiin historiaa: tekivät kaksi nollarataa ja poika nousi kakkosiin! Onnea heille! Ja nopeta nousua kolmosiin.

Tabe pysytteli poissa radoilta pääsiäisenä ja nautti mökillä olostaan täysin siemauksin: se juoksi ja sitten se juoksi, välillä kiipesi puomia ja sitten taas juoksi. Ja illat reppana oli aika naatti. Tuskin se harmitteli, että kisaradat jätettiin toisten suoritettaviksi tänä pääsiäisenä. Riittäähän noita kisoja.

         1239653521_img-d41d8cd98f00b204e9800998e