Jokunen hetki aikaa. Olen lähdössä suuhygienistille hammaskiven poistoon. Tuskin tarvitsen rauhoitusta, joten varoajoista ei huolta. Vai koskiko tuo sittenkin vain koiria? Joka tapauksessa, josko vähän päivittelisi tapahtuneita.

Ensimmäisenä mieleen tulee tieteskin meidän Riesa-pojan nousu kolmosiin! Viime viikolla Porvoossa Riesa juoksi tosi hienon radan voittaen luokkansa ylivoimaisesti ja samalla oli kisan nopein koira myös medit ja maxit mukaan lukien. Että rytisten kolmosiin. Mielenkiintoista, mitä siellä saa aikaiseksi. Uskon ja luotan, että paljon! Palikat ovat pojalla koossa, joten tulosta varmaan syntyy. Kunhan Mimmi aina välillä muistuttelee, että kontakteiltä lähdetään vain luvalla.

Tätä muistuttelua Mimmi joutui takomaan Riesan päähän edellisen viikonlopun aikana Kirkkiksellä, missä meidän lentäjäpoika kokeili, josko A:n saisi sittenkin suorittaa loikkaamalla. Häkkihän siitä vain heilahti, ja nuorukainen otti opiksi.

          1243228429_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

          Riesan vappukeesi

 Ensimmäiset kolmosen kisat Riesa juoksi Helatorstaina Ojangossa. Eikä huonosti juossutkaan. Radat olivat vaativat, mutta eivät mahdottomia. Ensimmäiseltä radalta tuli tulokseksi 15, kun pari rimaa putosi ja Mimmi ohjasi Riesan kiellolle.  Toisella radalla päädyttiin hyllylle, mutta sekään ei ollut huono hyl, vaan ihan laadukasta menoa. Mielenkiinnolla jään odottamaan Stadi Gameseja ensi viikonloppuna.

Ja Tabe sitten. Huoh! Oltiin mekin Porvoossa, ja tehtiin kahdella radalla normaali tuloksemme eli 2 x hyl. Ensimmäisellä radalla Tabe käyttäytyi huonosti ja kävi rähjäämässä sopivalla hollilla olleelle sheltille, mutta onneksi palasi saman tien kehänauhojen sisäpuolelle. Ehdin jo pelästyä, että kilpailukielto napsahtaa. Onneksi ei.

Toisella radalla käytöstavat olivat löytyneet ja tyttö pysyi rata-alueella koko suorituksen ajan. Lähtö oli upea! Olis vaan jatkunut samaan malliin. Otti kiellon sarjaesteellä ja ehti suorittaa seuraavan esteen, ennen kuin ehdin korjata sarjaa. Vauhtia piisasi, mutta muutaman esteen suoralla kyseli joka esteellä, että tämäkö seuraavaksi! Ei ole ennen pyörähdellyt ennen esteitä!

Täytyi vain todeta, että Taben radat menevät niin kauan hyvin, kun minun ei tarvi paljoa liikkua. Mutta kun lähden itse liikkeelle, rata on pilalla. Pitäiskö tehdä jotain?

Helatorstaina käytiin hakemassa kaksi hyllyä Ojangosta. Molemmat radat olivat luokattomia. Tai siis Tabe taabetti sydämensä kyllyydestä. Eipä siinä mitään, mutta kun molemmilla radoilla kävi vaihtamassa mielipiteitään aidan toisella puolella olevan koiran kanssa. Sitä en suvaitse! Joten koppasin sen syliin, ja leikki loppui siihen. Harmi vaan, etten tajunnut ensimmäisellä radalla tehdä sitä, ennen kuin hetken kuluttua. Toisella radalla olin päättänyt, että kisa loppuu heti, jos Tabe lähtee omilleen. Ja näin kävi!

Tänään ollaan menossa illalla Ojangon epiksiin. Ajattelin ottaa siellä sekä mölli- että kisaavien startit ja treenata ratakäyttäytymistä. Eli jos korvat häviää koiran päästä, niin hauskuus loppuu siihen. Uskon, että Tabe on sen verran fiksu, että osaa laskea yksi plus yksi yhteen. Muutaman kerran jälkeen.