Nyt lomailut on lomailtu tältä erää. Kävin töissä kääntymässä. Maanantai meni sähköposteja tutkiessa ja ottaessa tuntumaa työelämään. Tiistaina lähdin orastavasta flunssasta huolimatta töihin, mutta tauti otti niskalenkin ja lähdin kotiin. Eilinen päivä menikin sitten lähinnä torkkuen ja niiskuttaen.  Lämpöäkin löytyi, siis mittarista. Kyse normiflunssasta, ei sikasellaisesta. Tänään olo jo huomattavasti parempi. Mulla on näitä omituisia parin päivän flunssia, jotka ilmaantuvat muutaman viikon välein. Merkillistä!

Olin siis lomilla. Kolme viikkoa. Ensimmäinen viikko mökillä, toisen viikon aikana kierrettiin Suomenlahti ja kolmas taas mökillä. Näiden kolmen viikon aikana satoi parina päivänä, muuten saatiin nauttia mukavista kesäpäivistä, Eipä ne sateetkaan pahemmin haitanneet. Kuuluvat kesään.

Ja mitä sitten mökillä tehtiin? No, saunottiin joka päivä. Sehän on selvää. Ja sisutettiin uusiksi saunakamari, joka viimeiset pari vuotta on toiminut lähinnä varastohuoneena. Maalattiin katto valkoiseksi, seinät vaalean sinisiksi, lattia ja muuri tummemman sinisiksi. Ikkunoihin siniset meriaiheiset verhot ja seinälle laivagobeliini, ruorinmallinen peili yms. Askartelin jopa taulun isosetäni yli puolivuosisataa sitten veistämille puu-uistimille.

Pesin mattoja, keräsin mustikoita (joita tänä vuonna tosi paljon) ja kanttarelleja (niitäkin normaalia runsaammin), valmistin höyrymehua kolmisenkymmentä litraa.  Ja vietettiin perinteiset rapujuhlatkin loman päättymisen kunniaksi.

Käytiin kisaamassa Tammisaaressa ja Hangossa järjestetyissä epiksissä. Yhteensä kymmenen starttia ja hyllyjä kerättiin Taben kanssa sama määrä :) Koskahan me tehdään eka tulos? Mimmillä ja Riesalla meni himppusen verran paremmin. Pääsivät jopa pari kertaa palkintopallillekin (ja startteja oli huomattavasti vähemmän). Lisäksi käytiin Taben kanssa JAU:n järjestämissä agikisoissa Järvenpäässä. Hakemassa kaksi hyllyä lisää. Joten ensimmäinen tulos virallisista kisoista antaa edelleen odottaa itseään. Mutta se tulee vielä, aivan varmasti!

Tabe kävi myös luonnetestissä. Kokonaistulokseksi tuli +1 Yllättynyt Liekö toista samanmoista borderia. No, Tabe käyttäytyi kuten arvelinkin. Aluksi innostui leikkimään tuomarin kanssa. Suorastaan taisteli kepistä. Ihan terrierimäisesti. Mutta sitten alkoi tapahtua kaikkea kamalaa, Taben mielestä. Puskasta ilmestyi uhkaava mies, joka ei Taben haukusta huolimatta perääntynyt, joten Tabe katsoi parhaimmaksi pyrkiä pakoon. Ja kun ei päässyt, tyytyi kuikuilemaan mamman reittä vasten seisten välillä vasemmalta välillä oikealta puolelta. En tiedä, oliko tarjoamassa minua hyökkääjälle vaiko luottiko puolustuskykyyni. Joka tapauksessa, tämän jälkeen tuomarin oli turha tulla tarjoamaan ystävän kättä, Tabe pysyi niin kaukana miehestä, kuin remmi antoi myöten.

Kelkka oli myös toooosi pelottava. Tabe onnistui vetämään päänsä pannan läpi parikin kertaa. Onneksi ei pötkinyt kovin kauaksi, vain muutaman metrin päähän ja antoi ottaa itsensä kiinni. Mutta kelkkaa se ei suostunut haistamaan. Seuraavaksi rämisi tynnyri. Ei kiva. Pimeästä huoneesta Tabe karkasi ja seinään sidottaessa oli ihan paniikissa. Joten tyttö todettiin pehmeäksi ja toimintakyky riittämättömäksi. Miten niin riittämättömäksi: kyllä Tabe olisi osannut karata, jos tilaisuus olisi annettu! Kyllähän se tiesi, ettei pieni borderi pärjää voimassa, vaan pako on paras puolustus Hymy No, eipä Tabesta ole tarkoituskaan olla poliisi- saatika sotakoiraksi. Yksi innokas agilitykoira on ihan riittävä.  Taben arvostelu löytyy täältä.