Olen tässä mietiskellyt ja tehnyt vähän yhteenvetoja ja tullut siihen tulokseen, että Tabe pelkää puskamörköjä. Tai mörköpuskia. Tai ainaskin omituisia ihmisiä, jotka lymyävät puskissa ja hyökkäävät sieltä pienen borderitytön kimppuun. Tämä puskapelko on ilmeisesti perua luonnetestin tuomareista ja puskista esiin pomppaavista haalareista. Ainaskin näin olen asian tulkinnut.

Tähän tulokseen tulin, kun viime viikolla oltiin Ojangon epiksissä. Joo, just niissä, missä Tabe osoitti olevansa kisavalmis agikoira. Mölliradalle mentäessä Tabe oli tosi hienossa viretilassa, valmiina taistoon. Tuijotti mammaa silmiin ja kyseli vain, mitä haluan, hän tekee. Kunnes joku erehtyi kulkemaan aidan takana puskien ohi. Taben häntä laski ja keskittyminen herpaantui ja Tabe katseli ympärilleen, minne vois hakeutua turvaan. No, onneksi sain sen takaisin kiinnostumaan minusta ja pelot unohtuivat.

Tästä tuli mieleen AST:n kisa, missä Tabe haukkui tuomarin. Ja tuomarin käden. Ja muistin, että joku kertoi, että kentän vieressä olevissa puskissa oli joku ihminen juuri silloin, kun Tabe suoritti keppejä. Ja ajattelin, josko Tabe ei sittenkään kiinnittänyt ensimmäisenä huomiota tuomarin käteen vaan puskiin. Ja pujottelu häiriytyi tästä. Ja kun tuomari nosti kätensä, oli uhka ilmeinen. Saattoi se olla näinkin päin. Varsinkin kun tuomari sanoi, että Tabe alkoi haukkua vasta kun hän nosti kätensä.

Ja ei kahta ilman kolmatta. LÄGIn toisessa startissa Tabe oli myös pelokas ja poissaoleva. Ihmettelin silloin, mikä sille nyt yhtäkkiä tuli. Mutta silloinkin olin vienyt sen syrjemmälle pensasaidan viereen odottamaan kaikessa rauhassa vuoroa. Tabe ei ollut rauhassa vaan aikas rauhaton. Ja jotenkin pelokas. Kas tässä nyt sitten ilmeisesti selitys.

Ja vielä kun nyt muistan, että tämän viikon treeneissä Tabe jälleen pelästyi Ojangossa aidan takana liikkuvaa treenikaveria ja tästä hyvästä haukkui Tapsan, joka seisoi radan reunalla, ei voi muuta kuin todeta, että koirani on ilmeisesti kehittänyt puskafobian. Toivottavasti menee ajallaan ohi. Onneksi talvi on tulossa ja kisat käydään sisätiloissa, missä puskia harvemmin kasvaa. Kyllä on kivaa, kun koira on pehmeä.