Ensimmäinen tulos saatu virallisista kisoista! Ja kaiken lisäksi se on NOLLA! Että oli mahtavaa! Koko viikon olin innokkaana odottanut viikonloppua ja viiden startin turneeta. Jotenkin oli niin vahva tunne, että nyt kulkee! Ja niinhän siinä sitten kävi, että ekassa startissa Riksussa tehtiin Taben kanssa historiaa!

Tabe oli radalle lähtiessä erittäin hyvässä vireessä. Kuuliainen kuten kuuluukin. Kulki ihan ohjauksessa. Keppien loppupäässä vähän hidasti. Liekö aavistanut minun jännitykseni. Radan loppupäässä pelästyin jo, että meille tuli kielto, mutta onneksi tuomari tulkitsi Taben renkaalle tulon vaan isoksi kaarteeksi.

Toisessa kisassa oli kolmen esteen suora, jonka jälkeen yhdeksänkymmen asteen käännös kepeille. Niinhän siinä kävi, kuten ounastelinkin, että tulen jäämään reilusti jälkeen. Joten yritin vain sitten epätoivoisesti saada Tabea kääntymään kepeille itse lyllertäessäni vielä edellisen siivekkeen kohdalla.No, kääntyihän tuo,mutta kakkosväliin. Otin Taben takaisin ja laitoin uudelleen kepeille. Suoritti kepit viimeistä keppiä lukuunottamatta. En korjannut, vaan jatkettiin matkaa. Rata oli muuten sujuva ja Tabe kuulolla.

Kolmas rata olikin sitten enemmän taabetusta. Hylly tuli jo kolmannella esteellä, kun Tabe pujahti putkeen pimeästä kulmasta hypyn sijaan. Kepeillä se sitten pelleili oikein olan takaa. Ei millään löytänyt ekaa väliä. Kävi vähän kuumana. Olisi kai pitänyt keskeyttää, mutta keppien jälkeen rata jatkui mallikkaast. Kolmas rata oli ilmeisesti vielä liikaa sen keskittymiskyvylle.

Tänään Kirkkonummella ensimmäinen rata meni pipariksi. Tabe oli kyllä lähtöviivalle asettuessamme ihan hyvästi hallinnassa, mutta jouduimme odottamaan, kun tuomari ja ratahenkilöt säätivät keinua. Ei siinä mitään, mutta kun Tabe kuumuu kuullessaa keinun kolahtelua. Kolahtelee se sitten kovaa tai ei. Näin kuinka Taben asteet nousivat jokaisesta äänestä, mitä keinulta kuului, kun hakivat oikeaa paikkaa. Yritin kyllä rauhoitella Tabea, että mitäs tässä. Mutta ei auttanut, joten kun päästiin radalle, Tabe oli kuin märkä saippuapala. Ilmaus, jota Mimmi on jossain vaiheessa käyttänyt Riesasta. Hyvin kuvaava. Joten Tabe pääsi sylissä radalta. Vein sen äänettömänä häkkiin.

Toisella radalla minulla olikin sitten ihan eri koira radalla. Oli niin kuulolla, niin ihana. Tulos tuntui jo huulilla, kun kuulin tuomarin huutavan:"Erja, kepit! Ei A!" Taisi olla eka kerta, kun unohdin radan TAben kanssa. Kyllä vähän harmitti! Tabe tekee nättiä rataa ja minulla puhkesi dementia!

Tämän päivä pudotti taas maanpinnalle niin että kolahti. Mutta vain hetkeksi. Balsamia haavoihin tuo ensimmäinen merkintä kisakirjassa! Kyllä se vaan näyttää niin hienolta Hymy