Oltiin viime sunnuntaina Vappu Alatalon motivaatiokurssilla BATin porukoiden kanssa. Että oli mielenkiintoinen juttu! Suosittelen ehdottomasti! 

Päivä aloitettiin luennolla, jossa kerrottiin motivoinnin perusjuttuja: koiran ja ohjaajan suhteesta, palkkaamisesta, leikittämisestä.  Oli uusia asioita, tuttuja asioita ja asioita, jotka osoittivat, että jotain on tullut tehtyä vaistomaisesti oikein Taben kanssa. Silvanin Anna on kirjoittanut blogissaan hyvän koosteen.

Sitten jatkettiin käytännön harjoituksissa. Koiria oli kymmenkunta ja jokaiselle koirakolle oli varattu puoli tuntia. Kaikki koirat olivat erilaisia, vaikka olivatkin lähes poikkeuksetta bordereita (vahvistuksena lapinkoira ja mudi). Harjoiteltiin mm. lelusta luopumista, lelun vaihtoa, estehakuisuutta, paikallapysymistä. Voisko kukaan arvata, mitä me treenattiin Taben kanssa? No, lelusta luopuminen ei ole ongelma Taben kanssa. Mutta se paikalla pysyminen! Kisoissahan Tabe on viime aikoina pysynyt hyvin lähdössä, mutta ne kontaktit!

Samaa metodia sovelletaan molemmissa. Eli koira saa lähteä liikkeelle vasta luvalla. Tätä treenattiin narun kanssa. Tabe leikki kuumana narulla, irroitti käskystä, mutta hyppi lelun perään. Saatiin se rauhoittumaan niin, että malttoi odottaa lupaa ennen kuin iski kiinni. Sitten Tabe jätettiin istumaan ja lähdin kävelemään pois päin lelu kädessäni. Vasta kutsusta Tabe lähti juoksemaan perääni ja nappaamaan naruun.

Seuraavaksi harjoitusta vaikeutettiin niin, että lähdin juoksemaan narun kanssa. Eipä malttanut Tabe enää pysyä paikalla, joten tehtiin treeni muutaman kerran niin, että Vappu piti Tabesta kiinni ja päästi, kun kutsuin. Sitten Vappu otti narun ja asettui muutaman metrin päähän Taben ja minun väliin heilutellen lelua. Tabe lähti liikkeelle kutsusta ja ampaisi leluun - ensimmäisellä kertaa. Vahingossa kai, sillä seuraavilla kerroilla juoksi ohi suoraan minun luo. Tästä pääteltiin, että Tabe reagoi voimakkaammin minuun ja minun liikkeeseen. Joten kotitehtäväksi tuli sitten treenata tätä paikalla oloa vaikka tekisin mitä. Ja tätä nyt sitten treenataan!