Nyt se sitten tapahtui! Siirryttiin kakkosiin! Jesh! Nyt taitaa olla homma kasassa, siltä ainaskin tuntuu. Lauantaiehtoona pistin veikkauksen, mikä tai mitkä seuraavista tulisi tapahtumaan: Suomi voittaa Euroviisuissa, Suomi voittaa lätkän maailmanmestaruuden, Tabe siirtyy kakkosiin. Kaikki yhtä todennäköisiä?

Suomi ei voittanut laulukisoissa, mutta Tabe voitti akiliidossa! Tampereella! Takkujen kisassa, tuomarina Savikon Seppo. Uusien oppieni mukaisesti annoin Taben katsoa edellistä koiraa radalla. Vaadin myös Tabea istumaan lähdössä. Siinä se sitten nakutti ja odotti. Ei minkäänlaista aavistuslähtöä. Kaikki kontaktit mentiin puhtaasti, vapautin ne tosi nopeasti. Saattaa olla, että aavisti keinulla, mutta en oo varma. Itse meinasin kämmätä yhdessä käännössa, mutta Tabe kuunteli ja sain korjattua juoksurataa. Kepit oli mahtavat. Hieno vauhdikas sisäänmeno ja sitä rataa eteenpäin. Saatoin jopa vedättää sitä reippaasti! Mikä tunne, mikä euforia! Lopultakin!

Aluksi ajattelin jättää kakkosten hyppärin väliin. Odotusaikaa oli muutama tunti ja sää oli kolea. Hyvä kuitenkin, ettei satanut. Mutta pienen pohdinnan jälkeen päätettiin Kepon kanssa poiketa väliajalla Sääksmäen hautausmaalla istuttamassa muutama kesäkukka appivanhempien haudalle. Ja sitten takaisin Hervantaan.

Hyppärillä Tabe taas erittäin hyvin kuulolla. Toisen putken jälkeen oli tarkoitus valssata, mutta teinkin sylkkärin. Näin on mulla mielikuva. Mutta kuitenkin, olinkin ihan eri paikassa kuin mitä olin rataantutustuessa aatellut. Seuraavat kaksi hyppyä menivätkin sitten vähän söheltäen, mutta menivät kumminkin. Sen verran siinä sähellyksessä kuitenkin aikaa paloi, että menetimme siinä LUVAn. Toisaalta harmittaa, mutta toisaalta: kaksi nollaa samana päivänä. Kakkosluokka korkattu nollatuloksella! Eihän tuohon voi olla kuin tyytyväinen!

Illalla sitten korkattiin shampanjapullo ja katseltiin, kun Suomen leijonat nöyryyttivät Ruotsia. Mahtava päätös mahtavalle päivälle!