Onpa ollu tapahtumarikas viikko. Ensinnäkin olen tämän viikon lomalla ja vietän laatuaikaa Taben, Riesan ja Turpon kanssa. Tuosta laatuajasta tosin Tabe saattaa olla eri mieltä. Sen verran varsinkin tuo nuorimies tuntuu neitiä häiritsevän. Meno on välillä melko villiä poikien painiessa ja rehatessa keskellään.   Mutta asiaan.

Ojanko 3.5.

Epikset Ojangossa. Mahdollisuus testata käytännössä, oliko edellisen viikon treeneistä  mihinkään. Etukäteen olin päättänyt puuttua tiukasti pienimpäänkin tottelemattomuuteen kontakteilla. Ilmoittauduin yhdelle mölliradalle ja kahdelle kisaavien radalle. Möllirata sattui olemaan hyppäri (mikä on harvinaista, mutta mielestäni kannatettavaa), joten peruin mölliradan ja päätin sitten tehdä kolmesti kisaavien radan. Ja kuten olin päättänyt, keskityin ainoastaan kontaktien suorittamiseen. Toki olisi ollut kiva saada edes yksi tuloskin, mutta kiitos 45 minuutin vesisauvajuoksun, olo oli sen verran vetämätön, että ohjaamiseni oli  löysää. Mutta pääasia olikin, että saisin testata kontakteja.

Ennen rataa tein Taben kanssa pikkutemppuja tapamme mukaan, mutta poiketen aiemmasta, menin lähtöön sen verran ajoissa, että Tabe saattoi katsoa edellistä radalla olevaa koiraa. Vaadin myös Tabelta, että sen tuli istua lähtölupaa odottaessaan. Tähän asti olen antanut sen seistä päästäkseni vähemmällä.

Radalla ensimmäinen kontaktieste oli A, jonka Tabe sitten roiskaisi vanhaan malliin. Karjaisin suurella äänellä HYIn ja lopetin radan siihen eli Tabe pääsi sylikyydillä radalta.  Muutama koira ja oltiin jälleen lähdössä. Tabe istumaan ja menoksi. Ja se PYSÄHTYI  A:n kontaktille ja odotti lähtölupaa! Samoin puomilla ja vielä keinullakin! Uskomatonta! Aivan mahtava fiilis! Tabe ei varmaan ole   i k i n ä   virallissa tai epävirallisissa kisoissa pysähtynyt käskynalla kontaktille, ainakaan kaikille kolmelle!

Vähän aikaan veikkasin, uskallanko lähteä kolmannelle radalle. Jos se sittenkin roiskii kontaktit, upeat fiilikset saisivat lentää roskakoppaan. Mutta onneksi mentiin kolmannellekin radalle. Se oli toisen radan toisinto. Kaikki kolme kontaktia! Uskomatonta! Porukat taisivat katsoa kummeksuen, kun kehuin Taben taivaisiin melkomoisen sarjahyllytyksen jälkeen. Mutta ei me rataa tultukaan tekemään vaan kontakteja. Ja ne me todellakin tehtiin!

Kivikko 7.5.

Torstain treeneissä annoin jälleen Taben katsoa edellisen koiran treenit, joten vire oli korkea oman treenin aikana. Ja tulihan sieltä se kontaktivirhe, HYI ja kontaktit löytyivät taas. Lauantaina oli IHAH:illa ensimmäiset kisat uudella kentällä Kivikossa. Ja kaksi rataa taas tiedossa. Oli jännä mennä  kokeilemaan, vieläkö kontaktit toimivat.

Ensimmäisellä radalla Tabe on tosi hyvässä vireessä lähdössä, vaikka annoinkin sen katsoa edeltävien koirien ratoja. Mutta mokoma roiskaisi A:n. Jälleen HYI ja Tabe hiipi putkeen - ja vielä toisenkin kerran. Tosi nolona. Hyvä, että sain napattua sen syliini.

Toisen radan rakentamisen aikana isäntä soitti ja kertoi löytäneensä lattialta revityn paristopaketin mutta ei paristoja. Mitä tehdä?  Soitin Viikkiin ja sieltä kehotettiin tuomaan koirat varmuuden vuoksi kuvattaviksi. Soitin takaisin kotiin ja pyysin tuomaan Turpon ja Riesan pieneläinklinikalle, itse juoksisin radan ja lähtisin sinne sitten saman tien. Tämä keskustelu siinä rataantutustumisen ja radalle menon välissä. Eli ratasuoritukseen keskittyminen huipussaan!

Radalle lähtiessä Tabe taas huippuvireessä. Ja teki kaikki kontaktit mallikelpoisesti! Hylly tuli keppivirheestä, mitä en sitten korjannut. Ja radan jälkeen Viikkiin, missä koirien vaihto: Tabe isännän kanssa kotiin ja minä  poikien kanssa päivystykseen. Siellä sitä  aikaa sitten vierähti. Onneksi Marjis tuli seuraksi ja avuksi. Ja onneksi niitä pattereita ei löytynyt kummankaan massusta. Eikä ole tähän mennessä löytynyt kotoakaan!  Muuten, meidän Agirotujoukkue on aika sopivasti High Energy BATterriers :)

Järvenpää 8.5.

Äitienpäivä ja agikisat. Odotus oli korkealla. Antaisko Tabe minkälaisen lahjan? Ensimmäinen rata oli hyppäri. Radalla oli kaksi putkea, joista Tabe löysi molemmista sen väärän pään. No, tähän saattoi olla syynä huono ohjauskin. Mutta mikä huoletti oli se, että rimoja tippui. Ainakin kaksi. Tabella kun ei ole tapana pudotella rimoja.Ei kai vaan jumissa tai muuta häikkää? Tosin kuumalla ilmallakin saattoi olla tekemistä.

Toiselle radalle sitten mentiin hyvässä järjestyksessä. Istutin Tabea joka toisella askeleella ja ennen kuin se huomasikaan, oli se  kiltisti istumassa lähdössä. Vähän jännitti, kuinka kontaktit osuvat. Kun ei ollut edelle mahdollista tehdä HYI-rataa. Mutta hyvinhän se meni! Jälleen kaikki kontaktit kohdalleen! HYL tuli siitä, että Tabe hyppäsi renkaan ja telineen välistä ja ehti koskea edessä olevaa keinua. Harmi! Rengas kun on Tabelle lähes varma este! Siinä meni nolla, siinä meni voitto! Mutta olo oli kuin voittajalla: kontaktit toimivat! Tuntuu uskomattomalta, näinkö helpolla ne sitten lopulta napsahtivat. Saas nähdä!