Keskikesän juhlat vietetty ja nyt nautitaan helteestä. Tai kuka nauttii ja kuka ei, mutta kuiteskin lämpömittari näyttää hellelukemia. Itse en ole helteen ystävä ainakaan silloin, kun pitäis jotain tehdä. Mutta helteellä on kiva lomailla. Tulis vaan se loma. Vielä kaksi viikkoa ja rapiat päälle.

Sitten viime kirjoituksen onkin ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Kävin  kutoutuksessa Kelan kustannuksella Kaisankodissa. Yhdeksän päivän ajan opeteltiin tekemään pieniä muutoksia elintapoihin kuten ruokailuun ja liikkumiseen unohtamatta riittävää lepoa. Uintia, vesijumppaa, pallojumppaa, pihajumppaa, sauvakävelyä, kuntosalia, rentoutusta, lautasmallia. Tätä kaikkea ja paljon tietoa. Syksyllä olis tarkoitus pitää neljän päivän kertaus ja vuoden kuluttua katsoa, mihin on tultu. Menikö mikään perille. Nyt ainaskin tuntuu, että jotain jäi tuonne takaraivoon. Liikuntaa olen lisännyt: käynyt salilla, alkanut pyöräilemään työmatkat, kaivanut kajakin esille mökillä (käynyt jopa melomassa sillä). Parhaillaan opetan Tabea kulkemaan remmi vyölläni edelläni, jotta voisin tehdä sauvalenkkejä sen kanssa. Tämä vaatii vielä reenaamista, sillä Tabe on kovin kiinnostunut mökkitien reunoilla kasvavista rehuista. Vielä kun oppisi juoksemaan! Siis agiradalla, en tavoittele maratonia.

Muutama kakkosluokan starttikin ollaan Tabsun kanssa otettu ja kontaktit tuntuvat pelaavan! Aivan mahtava fiilis! Nyt sitten voi jo keskittyä omaan ohjaamiseen ja sen opetteluun, kun ei tarvii jännittää kontakteja. Nehän tehdään kisoissa kuten treeneissäkin! Ja jos ei tehdä,niin HYI raikaa ja häkki kutsuu. Tästä olen päättänyt pitää kii. Ei lipsuilua, ei sitten olleskaan.

Oltiin viime maanantaina HAU Openin ensimmäisessä osakilpailussa, joka oli kolmosten virallinen kisa. Hyllyhän sieltä tuli, kun puomin alla oleva putki kutsui. Mutta näin tapahtui muillekin. Muuten olin rataan ja Tabeen tyytyväinen. Kaikki kontaktit tehtiin huolella ja lähdöt vasta luvalla! Vähän jännäsin, muistaako Tabsu, mutta ihan turhaan. Ei minkäänlaista tarkoitustakaan lähteä ennen lupaa!

Tuo puomi/A ja putki -yhdistelmä. Se on meidän seuraava tärkeä opettelumme aihe. Sain hyviä vinkkejä Oreniuksen Juhalta ja kun tässä kerkeen, niin sitä treenaamme. Tarkoitus olis opettaa Tabe sanallisesta käskystä kontaktiesteelle, putkeen mennään sitten ohjauksessa. Tämän kun sais kuntoon syksyyn mennessä.

Tänään sitten  HAU Openin toinen kierros. Nyt on vuorossa kakkosten virallinen startti. Hyvillä mielin iltaa odotellen