Viimeksi ihmettelin sitä, miten aika rientää eikä oo tullut kirjoiteltua. No, nyt vasta sitä aikaa on kulunutkin sitten viime päivityksen. Vuosikin on ehtinyt vaihtua joten hyvää uutta vuotta vaan!

Emme siis siirtyneet kolmosiin viime vuonna, emme saaneet edes yhtä LUVAa. Hyviä ratoja kuitenkin. Ne muutamat, mitä tehtiin. Loppuvuosi jäi vähän vaisuksi agilityn suhteen. Kakkosluokan kisoja oli vähän tai oli muuta menoa juuri silloin, kun olisi ollut kisoja lähistöllä. Treenitkin jäivät tauolle syyspimeiden ja kylmyyden vuoksi. Ensimmäisen kerran taisin kokea jopa jonniinmoista kaamosmasennusta. Vaikka toisaalta, käytiinhän me Kanarialla marraskuussa, joulu meni rattoisasti ja uusi vuosi otettiin vastaan mökillä. Sitä ennen piipahdettiin välipäivinä Tukholmassa katsomassa inkojen kulta-aarteita. Mutta kuiteskin, olo vetämätön. Painokin nousi!

Mutta nyt ollaan taas saatu langanpäästä kii ja ei ku tulta päin! BAT:n ja HSKH:n yhteinen Vuokkoset Areena valmistui loppuvuodesta ja oliko se peräti vuoden viimeisenä päivänä, kun saatiin ihan virallinen lupa sen käyttöönottoon. Joka tapauksessa treenit ovat jälleen käynnistyneet ja halli avattiin juhlallisesti ja virallisesti viime viikonloppuna. Avaajana presidenttiehdokas Pekka Haavisto. Toivottavasti myös tuleva Suomen presidentti. Se nähdään parin viikon kuluttua. Vaikka ei vastaehdokas Niinistökään ihan huono valinta olisi.

Mutta takaisin Vuokkosiin (näin ystävien kesken). Avajaispäivänä korkkasimme Taben kanssa tämän vuoden kisat. (Eckerö jäi harmittavasti väliin johtuen Taben vatsataudista). Kaksi starttia, kaksi hyllyä. Näinhän siinä taas kävi. Ensimmäinen rata oli lupaava. Tosin aluksi kyllä neuvoteltiin Tabsun kanssa, istutaanko lähdössä vaiko ei. Panin sen istumaan. Ja sitten menoksi. Vauhti oli hyvä ja Tabe kuulolla. Paria pyörähdystä lukuunottamatta sujuva rata aivan maaliin asti. Nolla olis tullut, jos olisin muistanut vielä tokavikankin esteen. Jota en siis muistanut, vaan ohjasin Taben tyylikkäästi suoraan vikalle. Pikkasen harmitti! Mutta josko tässä olis sitten tämän vuoden tilastodementiarata. Toinen rata oli puhdasta söhellystä. Itse asiassa, itsellä ei tällä hetkellä mitään mielikuvaa, mitä siinä tapahtui.

Sunnuntaina mentiin sitten Hyvinkäälle JAU:n kisoihin. Kolme starttia, kolme hylkyä. Sama tahti jatkui paitsi että tokalla radalla hyl tuli vasta vikalla esteellä! Sen verran parannusta! Agilityradat olivat kohtuullisen haastavia, varsinkin nopeille koirille. Hyllyä hyllyn perään pukkasi, joten senkin vuoksi voin olla ylpeä, että selvittiin Taben kanssa pahimmista ansoista. No, mitä sitten tapahtui? Sen kun tietäis! Tabe kulki vauhdikkaasta esteeltä toiselle ohjauksessa, kunnes tultiin keinulle. Edessä sen jälkeen enää suoraan rengas, pituus ja hyppy. Siis suorassa linjassa. Ja mitä tekee Tabe? Lähtee keinulta ilman lupaa (kontakti ok), hyppää renkaan, hyppää pituuden ja kääntyy 90 astetta sivulle putkeen! Siis mitä??? Putkeen!!! Ei tullut mieleenkään, että se sinne pujahtaisi. Mutta pujahtipa kuiteskin. Siihen suli meidän tämän vuoden ensimmäinen nolla ja LUVA ja mahdollisesti myös voitto!

Että tälleen! Mutta toisaalta olen kyllä tyytyväinen. Palikat alkaa olla kasassa: lähtö toimii, kepit toimii, kontaktit toimii (jotenkin, kunhan ei karkais). Enää sitten pitäisi pysyä mukana ja osata ohjata. Tabe kyllä toimii. Tästä on hyvä jatkaa. Ja tänään taas reenataan. Vuokkosissa, lämpöisessä tekonurmihallissa. Ruhtinaallista!