Muutama päivä on ollut aikaa tointua viikonlopun järkytyksestä. Tai oikeastaan, ei se mikään järkytys ollut. Tai ehkä kuiteskin vähän.

Oltiin Kirkkiksellä kisailemassa. Kaksi starttia. Mimmi ja Riesa tekivät sen, mitä on odotettu jo piiiitkään eli hienon nollan ja sijoituksena toinen sija. Seisotti mokoma Riesaa A:n alastulolla niin, että pelkäsin jo ottavan yliaikanollan. Nauhalta katseltiin, että kuutisen sekunttia siellä kontaktilla seistiin. No, olishan siinä sitten kuitenkin ollut aikaa vielä toinenkin mokoma seistä. Tulos kun oli miinus 6 sekkaa ja risat.

Ja sitten Taben rata: Mimmin mukaan siinä ei ollut muuta yhteistä Riesan radan kanssa kuin vauhti. Totta! Kyllä katselin silmät pyöreänä, kun tyttö lähti viipottamaan pitkin kenttää. Bongas radan toiselta laidalta putken ja sitten sitä mentiin esteeltä toiselle oman mielen mukaan. Oli kuin muksu karkkikaupassa. Joka puolella oli jotain kivaa ja kaikkea pitäis saada ja tehdä. Ja jälleen yleisöllä oli hauskaa. Kyllähän se kivaa on, että koiralla on kivaa, mutta ei sen niin kivaa tarttis olla. Olishan se kivaa, kun välillä kuljettais ihan tuomarin suunnitelman mukaan.

Toinen rata menikin sitten jo hieman paremmin. Alku näytti jopa ihan agilityltä, videoltakin katsottuna. Kompastuskiveksi tulivat kepit, joihin tultiin tosi vauhdilla suoraan putkesta. Oikeasta kohdasta sisään, tieteskin, mutta sillä vauhdilla ei taipunut toiseen väliin vaan vasta kolmanteen. Myös toisella yrittämällä. Hylly tuli, kun Tabe päätti ottaa koko kuvion uusiksi eli otti vauhtia putken kautta ja sitten pujottelukin sujui. Tosin jätti viimeisen keppivälin tekemättä.

Ennalta empimäni A:n alla kiemurteleva mutkaputki ei epäilyksestäni huolimatta ollut Tabelle mikään ongelma. Sekin mentiin kahteen kertaan. Mutta puomin kontakti oli mallikelpoinen!

Ensi sunnuntaina ollaan taas menossa kisoihin. Messuhalliin. Saapihan isompikin yleisö nähdä, että koirat tykkäävät tästä. Aattelin, että ok, riemuitkoon vielä messarissa, mutta sitä seuraavissa kisoissa taidan napata tyttösen syliin, jos alkaa sooloilla. Kaipa sen on aika tajuta, että meidän on tarkoitus toimia tiiminä siellä kentällä. Kunhan vaan saisin napattua sen kiinni kesken riemukaarien.