Jee, me tehtiin se! NauruSuoritettiin rata ilman ensimmäistäkään virhettä! Tosin tulos oli hyl, tosin kyseessä oli mölliluokka, tosin... Mutta kuitenkin,  suoritettiin rata numerojärjestyksessä ilman ponkailuja sinne ja tänne!

Illan ensimmäinen startti oli kilpailevien rata, joka oli meille ehkä vähän liian vaativa. Olin koko ajan myöhässä käskytyksissä ja niinpä Tabe suorittikin useita ylimääräisiä esteitä. En kuitenkaan keskeyttänyt suoritusta, sillä kyse ei ollut tottelemattomuudesta vaan onnettomasta ohjauksesta. Näin tulkitsin. No, kepeillä se kyllä töhelsi ja päätti ensin, että pari keppiä riittää. Sitten, että viimeisen voi jättää väliin. Vaadin kuitenkin keppien suorituksen alusta loppuun.

Käytiin välillä ukin luona Juhanin-päivä -kahveilla. Tosca-kakkua ja kuppi kahvia. Siinä ehkä salaisuus. Palasin Purinalle uutta intoa uhkuen. Otin Taben autosta (olin lämpännyt sitä jo aiemmin) noin seitsemän koiraa ennen vuoroamme. Aluksi pysyttäydyttiin kauempana radasta. Käskytin sitä sivulle ja namitin.Kehuin kovasti: 'hieno tyttö, hyvä Tabe'. Tabe tillitti silmiin ja oli kovasti keskittynyt minuun. Ei välittänyt tuon taivaallista siitä, mitä ympärillä tapahtui. Paitsi että moikattiin Sanni Mannilaista. Pikkuhiljaa hilasin meitä lähemmäksi rataa kuitenkin koko ajan Tabea kehuen ja käskyttäen.

Kun meidän vuoro tuli, Tabe oli vielä Tabeksi rauhallinen. Mentiin lähtöön, jolloin Chili-siskon haukku keskeytti hetkeksi Taben keskittymisen. Mutta vain hetkeksi. Asetin sen lähtölinjan taa ja siirryin kentälle. Tabe pysyi kiltisti paikallaan odottaen lähtölupaa. Ja sitten mentiin! Radalla tehtiin kaksi kertaa A ja kerran puomi. Vaadin siltä kunnolliset onoff-kontaktit ja namitin vielä puomilla. Siinä sitä aikaa paloi, mutta sillä ei väliä. Se kuunteli! Putkiin irtosi taas hienosti, joten helpotti kovasti omaa liikkumistani. Ja siinä se sitten oli! Virheetön suoritus ja alle ihanneajan! Tulos HYL.

Valtavat taputukset ja tuuletukset maalissa. Mahtoi ihmetyttää niitä, jotka eivät meitä tunne Kieli ulkona Olo oli kuin voittajalla!