Sadas virallinen startti häämöttää. Ja siis ollaan edelleen ykkösissä! Välillä tuntuu, että hilkulla ollaan ja sitten taas mätkähdetään todellisuuteen. Ja kuiteskin on tunne, että kyllä me vielä!

Tänään oltiin Riihimäellä. Sain houkuteltua Mimminkin mukaan. Oli ihan hyvä, potki vähän mua persuuksille. Eka rata ei päässyt kunnolla alkuunkaan kun jo kannoin Taben ulos radalta. Vanhan kertausta taas, kepit jätettiin kesken. Ja just kun me Mimmin kanssa kateltiin etukäteen, ettei keppien jälkeen olisi mitään niin houkuttelevaa, että ne kannattaisi skipata. Mutta näin vain kävi! Tabe oli kyllä radalle mennessä melko vauhdikkaalla päällä. Malttoi kuiteskin nätisti odottaa lähtölupaa, mutta kun se tuli, niin sitten hävis korvat. No joo, tälleen taas. Mimmin mukaan en ennen rataa tsempannut Tabea riittävästi.

No, toiselle radalle mennessä päätin sitten tehdä alkuvalmistelut huolellisesti. Tabe koko ajan pienessä touhussa: sivulle, maahan, katso, paikka jne. Lähtö oli taas mallikelpoinen ja vauhdikas. Ja ensimmäisen kerran ties kuinka pitkään aikaan, varmasti yli vuoteen, Tabe teki kisoissa mallikelpoisen puomin kontaktin! Siis treeneissähän se tekee ne lähes aina, mutta kisoissa tätä ihmettä ei ole tapahtunut sitten kisauran alkuaikojen! Mutta nyt siis teki! Tarkoittaakohan tuo, että ne lopultakin alkaisivat toimia myös kisoissa? Toivottavasti.

Kepeillä tuli kielto, mutta kun alkuun päästiin, päästiin myös loppuun hienosti! Sitten itse tein jokseenkin omituisen ohjausvalinnan (aloittelijan virhe, sanoi Mimmi) ja Tabe taisi ottaa siitä vähän itseensä. A löytyi helposti, mutta kontaktille ei sitten enää pysähtynytkään, vaan lähti omia aikojaan putkeen. Lopetin ohjaamisen ja lähdin kävelemään maalia kohden. Näin olin päättänyt tehdä, jos Tabsu tekee omiaan. Aattelin, että vois olla tehokkaampi kuin se, että yritän napata sen mahdollisimman nopeasti syliin. Ja saattaa olla, että tämä tehoaakin. Niin hämmentyneen oloisena se pyöri ympärilläni kävellessäni pois päin. Kyseli kovasti, jotta mikä tuli, kun hauskuus loppui! Tätä täytyy kokeilla toistekin. Josko siinä olis se juju. Tuntuu ainakin tehoavan Riesaan.

Ensi viikonloppuna päästään sitten taas radalle. Josko nyt olis aika?